Rady-Krmení a Nástrahy
Sladká perníková kukuřice
Nástrahy > Rostlinné > Obilniny a jiné plodiny
- Úspěšné období: Jaro - Podzim
- Druhy ryb: Kapr,cejn,plotice
- Typy revírů: Stojatá voda
- Finanční náročnost: necelých 40 kč - kg
Sladká měkká vařená kukuřice,s výraznou vůní po perníku a anýzu,výborná nástraha,a vzhledem k množství a výsledné ceně i návnada.
Ingredience
1 koření Medový perník Kotányi
1 čajová lžička mletého anýzu
250 g cukru
1,5 litru vody
1 kg zmrazené kukuřice Bonduelle
nepatrný kousek másla
(pro přibarvení je možné přidat potravinářské barvivo)
Postup přípravy
Koření,cukr a vodu patnáct minut svařit. Odstavit,nechat zchladnout,znova přivést k varu,a přidat kukuřici spolu s kouskem másla (asi tak čajová lžička - pro zjemění a zintenzivnění pachové stopy koření). Pokud ji chcete žlutější,použijte potravinářské barvivo. Možno i obarvit na jinou barvu,ale pozor na to že kuku je žlutá (třeba žlutá a zelená = modrá). Doba varu záleží na tom jak ji chcete tvrdou,já vařím tak 5 minut. Kuku pak scedím,vypláchnu šroubovací zavařovačky horkou vodou,a ještě vařící ji nacpu do sklenic,i se lžící jejího vývaru,důkladně utáhnu,a obrátím dnem vzhůru. Po vychladnutí je sterilovaná,při skladování v chladu a temnu vydrží několik měsíců,po otevření cca 3-4 dny,podle okolní teploty.
Fotografie:
Jak vypěstovat červy
Nástrahy > Živočišné > Hmyz, červi, žížaly
- Úspěšné období: Jaro, léto
- Druhy ryb: Bílá ryba
- Typy revírů: Všude
- Finanční náročnost: To nestojí za řeč
Červi jsou výborná nástraha (návnada) na bílou rybu.
Ingredience
Kus masa
Postup přípravy
Vezmeme kousek kuřecího masa (cca 20-30 g) a dáme ho do kelímku. Kelímek s masem umístíme ven, kde se nachází nejvíce much - ale musí to být ve stínu, aby maso neosychalo. Pak už jen počkat přibližně jeden až dva dny, než mouchy nanesou larvy. Až se z larev vylíhnou červi, budou hodně malincí a proto je uzavřeme do sklenice a v jejím víčku uděláme dírky. A do sklenice vložíme ještě kousek masa, aby mohli ztloustnout. Pak už jenom počkáme, až červi dožerou maso. Ve sklenici zůstanou jen červi, které přesypeme do krabičky s pilinami a vložíme je do ledničky.
Fotografie:
Kukuřičná bomba
- Úspěšné období: květen-zaří
- Druhy ryb: Kapr, amur, cejn
- Typy revírů: Stojaté vody, nedoporučuji řeky jelikož řepka je velmi lehká a snadno ji proud odnese.
- Finanční náročnost: Finanční naročnost záleží na množství asi 80Kč
Velmi účinné o prázdninách se mi podařilo i 26 kaprů za den z toho byl největší 11,2kg.
Ingredience
Složení je velmi jednoduché stačí jen: asi2-3 dny nechat namočit kukuřici a pšenici, můžeme přidat i sladkou řepku, která pomůže k rychlému trávení.
Postup přípravy
Nechat 2-3 dny namočenou kukuřici a pšenici. Pak dále necháme as 1hodinu a 30 minut vařit, po uvaření můžeme použít také zmíněnou řepku, které stačí asi 500g na 1kilo.